Tko smo mi?

Mi smo najstarija studentska udruga Sveučilišta u Zagrebu fokusirana na profesionalni razvoj studenata.

O nama

Hrvatska studentska asocijacija, većini poznata kao HSA, već je više od dvadest godina posvećena profesionalnom razvoju studenata. Osnovana 1992. godine, HSA danas broji preko 100 člana, a naš dugogodišnji rad nagrađen je s 15 dekanovih i 4 rektorove nagrade. Cilj nam je povezati članove s akademskom i poslovnom zajednicom te im omogućiti razvoj znanja i vještina potrebnih za napredak u karijeri i osobni rast. Iako je znanje stečeno na fakultetu vrlo bitno, mi vjerujemo u „više od studiranja“ te poticanjem timskog rada, zajedništva, profesionalnosti, inovativnosti i težnje za kvalitetom nastojimo studenta približiti  ostvarivanju zadanih ciljeva i stvaranju pozitivnog utjecanja na zajednicu koja ga okružuje.

Više od studiranja!

Networking

Vjerujemo da ljudi koji nas okružuju igraju jednu od glavnih uloga u osobnom i profesionalnom razvoju. Stoga, nastojimo omogućiti studentima da se okruže perspektivnim i uspješnim ljudima koji će pozitivno utjecati na njihov budući razvoj.

Znanje

Znanje stečeno na fakultetu od iznimne je važnosti, no mi u HSA vjerujemo u “više od studiranja”. Vjerujemo da znanje stečeno na fakultetu nije dovoljno. Mi želimo i možemo više. Determinirani smo studentima pružiti nova i zanimljiva znanja i vještine, kroz brojne edukacije, radionice i projekte.

Ideje

Bez promjene ne postoji inovacija, kreativnost ili poticaj za poboljšanje, a bez novih ideja ne postoji promjena. Stoga, potičemo naše studente da osmišljavaju i stvaraju vlastite projekte, ostvaruju promjene koje oni žele vidjeti te im omogućujemo sve potrebne alate za osobni razvitak.

Upoznajte naše timove!

Tim Financije


Tim koji osigurava nesmetani rad Udruge. 
Financije se bave upravljanjem novčanih sredstava udruge, budžetiranjem projekata i sastavljanjem financijskih izvještaja te suradnjama s potencijalnim i već postojećim sponzorima udruge.


Tim Kultura, zabava i sport


Kultura, zabava i sport je tim koji organizira interna druženja za članove udruge kao što su sportsko rekreativna događanja, odlasci na evente i druženja kulturnog karaktera, te događanja zabavne prirode. Također, tim djeluje i van udruge tako što organizira evente u noćnim klubovima. Najpoznatiji i najposjećeniji su “Brucošijada” Ekonomskog fakulteta i “Ekonomijada.” 


Tim Ljudski potencijali


Ljudski potencijali zaduženi su za regrutiranje novih članova, organizaciju tradicionalnog HSA bala, organiziranje teambuildinga za članove i mentoriranje novih članova. Uz sve ove zadatke brinu i o motivaciji te zadovoljstvu članova u udruzi.


Tim Marketing


Marketing vodi službene profile Udruge, promovira njene aktivnosti te koordinira marketinške aktivnosti projekata.
Marketing je podijeljen na tri podtima, a to su Digitalni marketing, Grafički dizajn i Odnosi s javnošću. Digitalni marketing se bavi društvenim mrežama Udruge te na kreativan način prikazuje i približava sve aktivnosti udruge i njezine članove. Grafički tim izrađuje sve potrebne vizuale za Udrugu, a tim Odnosi s javnošću bavi se odnosima sa sponzorima i medijima te pisanjem medijskih objava.


Tim Manager


Studentski poslovni list Manager kroz svoje Business, University i Lounge rubrike bavi se istraživanjem aktualnih poslovnih tema i svakodnevnih tema iz života studenata. Članovi tima bave se pisanjem članaka te vođenjem intervjua i informiranjem studenata. Također, bave se izradom vlastitog informativnog i zabavnog sadržaja na svojim profilima. 


Tim Međunarodna suradnja


Međunarodna suradnja je tim koji radi na organizaciji studentskih razmjena, promiče upoznavanje novih kultura i održavanje odnosa s udrugama iz drugih zemalja. HSA, kao jedina studentska udruga koja je dio  IW-CO mreže, omogućava ovom timu organizaciju projekta International Week Zagreb.
Od ove akademske godine, Međunarodna suradnja ima podtim Exchange students team, čiji su članovi studenti koji su na razmjeni na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ovaj podtim omogućava stranim studentima koji dođu u Zagreb na fakultet da upoznaju studente i povežu se s njima i također da dobiju priliku raditi na određenim projektima i razvijati svoje ideje dok su u Hrvatskoj.