StartItUp je projekt namijenjen studentima u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) s glavnim ciljem da mladim poduzetnicima približi svijet startupa – njihovu kulturu, sve prednosti i izazove te nošenje s istima. Studentima koji imaju inovativne ideje prioritet je ovim projektom osigurati edukativni i financijski poticaj te ih motivirati na prve korake u pokretanju poslovanja baziranog na njihovim idejama.

StartItUp 2021 sastoji se od radionica, natjecanja, konferencije i networking afterpartyja, a započinje otvaranjem prijava 15.3.2021.
Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti koji imaju inovaciju ili ideju za pokretanje vlastitog poslovanja. Nakon prikupljenih prijava slijede organizirane edukativne radionice kako bi prijavljeni natjecatelji što uspješnije prezentirali svoju ideju na StartItUp manifestaciji koja se održava 21. i 22. svibnja 2021.
Prvi dan, 21. svibnja, rezerviran je za natjecateljski dio, dok dan nakon, na samoj konferenciji, sudionici će dobiti priliku čuti:
-kako ideju pretvoriti u stvarnost, od osnivanja startupa do njegove uspješnosti na domaćem i stranom tržištu,
-motivacijski dio uspješnih poduzetnika i osnivača startupova,
-informativni dio o financiranju poslovanja,
-raspravu o pogodnosti političkog okruženja – kako zadržati startupove unutar Hrvatske.
U sklopu konferencije, 22. svibnja, stručni žiri proglasit će se pobjednika za kojega je osiguran bogat nagradni fond dok će svi prijavljeni kandidati dobiti zanimljive sponzorske nagrade. Najinteraktivniji dio ovog projekta predviđen je za kraj drugog dana, kada je na programu networking afterparty na kojem će se svi sudionici, uz domjenak, družiti, izmjenjivati dojmove, iskustva i, najbitnije, kontakte.

Cilj provedbe StartItUp projekta je osvijestiti, potaknuti i ohrabriti studentsku populaciju na pokretanje vlastitog poslovanja i stvaranje domaćeg, ali i inozemnog poduzeća. StartItUp 2021 će zahvaljujući sudionicima predavačima i moderatorima koji posjeduju iskustvo, znanje i sredstva omogućiti studentima-natjecateljima prve korake ka ulasku u startup svijet. Također, za vrijeme trajanja projekta, već postojeći hrvatski startupovi i poduzeća koja potiču inovativnost imat će priliku postaviti svoje info pulteve gdje se mogu promovirati i predstaviti kao budući poslodavci među studentima. Ideja je da se studentima na ovaj način otvore vrata za ulazak u svijet biznisa te olakša pristup kontaktima i profesionalcima poslovnog i startup svijeta.

Launch Project

See it Live!