Što je novo u Zagrebu?

In Općenito by Lucija Marjanović

Otkrivamo 5 novootvorenih kafića i restorana u glavnom gradu

  1. BOUTIQUE RESTAURANT 

15. ožujka otvoren je restoran Boutique na adresi Avenija Dubrava 35. Ovo novo cool mjesto spaja klasike internacionalnih kuhinja. Već na prvi pogled osvojio je interijerom, ali i načinom na koji je osmišljen jelovnik. Naime, chef je Francuz Araund Carrel pa se na meniju spaja raskošna fuzija specijaliteta sa svih strana svijeta uz poseban dašak francuske kuhinje. Među najpopularnijim delicijama nalazi se losos s povrćem iz woka, pileća prsa u umaku od limuna te sočni biftek, odresci i zapečena rebarca.

Možeš li odoljeti ovim delicijama?!

2. EL TORO STREET FOOD

Kako El Toro u svojoj ponudi ima i neke dijelove menija posvećene street food konceptu poput tacosa te kako je za potrebe raznih street food festivala izbacio same uspješnice poput quesadilla, empanada, tortilla i donuta, El Toro Street Food je logičan slijed razvoja cjelokupnog El Toro koncepta.

 U prostoru nekadašnje Mundoake, na adresi Petrinjska 2 otvorio se El Toro StreetFood. Pozovi frenda i probaj ove specijalitete latinske kuhinje.

3. FRANKO´S  PIZZA & BAR 

Pizza u zagrebačkoj Branimirovoj ulici, spoj je hrvatske ludosti i talijanske profinjenosti. Jelovnik se sastoji od 12 slanih i jedne slatke pizze, koja ima kestene, sotirane kruške, perlice od balsamica s narom i sušeno cvijeće.

Imaju posebnu krušnu peć na čijem dnu je kamen iz Napulja što ovu novootvorenu pizzeriu uz nespojiv spoj okusa, boja i mirisa čini ovo mjesto toliko, neodoljivo ukusnim i finim. 

4. ACAI & SALAD 

U zagrebačkoj Ilici, na broju 126, otvoren je Acai & salad bar. Prečica zdravog fast food-a u kojem možeš pojesti bogate salate od povrća i voća, potpuno lišene šečera, brašna i drugih nezdravih namirnica. Kao što se vidi iz naziva većina jela se vrti oko sve popularnijih i iznimno zdravih acai bobica. Ovo je jedini lokal na našem prostoru gdje ih možete probate cijele, a ne u prahu.

 Lokal je otvorila ekipa iz Švedske fokusirana na zdrav način prehrane i života čija hrana može zasititi svako nepce.

5. BABA BY ROUGEMARIN 

Inspiracija je pronađena u planetarno popularnoj pizzi i našim domaćim mlincima, a začinjena je bogatom lokalnom poviješću. MlinZZa harmonizira raznolikost stoljetnih utjecaja drugih kultura i okusa na našu kuhinju i sažima ih u skladan spoj tradicije i svježine lokalnih namirnica. Tijesto je načinjeno od ukusnog, hrskavog mlinca, koji u usporedbi s klasičnim tijestom za pizzu ima manje kalorija i ugljikohidrata. Uz to bazu nadjeva čini neodoljivi umak od pečenja, gljiva, ružmarina i nezamjenjive rajčice.

MlinZZu možete pronaći u novootvorenom lokalu BABA by Rougemarin na Trgu bana Josipa Jelačića u prolazu Harmica

Dobar tek!! 😉