Više od studiranja

KZS fest

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC već petu godinu za redom organizira aktivnosti povodom Međunarodnog memorijala svijeća, dana sjećanja na preminule od posljedica AIDSa.

Svojim djelovanjem želimo pokazati osvještenost studenata o postojanju društvenih problema te podizanju svijesti istih. To nas je potaknulo prethodne dvije godine organizirati amaterski turnir odbojke na pijesku koji se bavio problemom nasilja među mladima. Lani smo odlučili surađivati s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC te organizirati sportski događaj podizanja osvještenosti o AIDS-u.  Ove godine odlučili smo proširiti projekt pod nazivom KZS fest. Zamišljen kao dvodnevni festival kulture, zabave i sporta. Također, nastavljamo suradnju  s udrugom CroMSIC.

Ovogodišnje aktivnosti sastojati će se od organizacije festivala kulture, zabave i sporta KZS fest na Jarunu krajem svibnja 2014. U programu je predviđeno od stane kulture, predstavljanje studenata s Tekstilno-tehnološkog fakulteta (izložba fotografija). Za zabavu će se pobrinuti 2  DJ-a, benda i  2 solo pjevača u pratnji akustične gitare. Također, od strane sporta, turnir odbojke na pijesku i nogomet na pijesku odvijati će se kroz oba dana. a za vrijeme trajanja turnira dijeliti će se edukativni letci, prezervativi i majice na štandovima, te će studenti medicine informirati zainteresirane gdje se može savjetovati i testirati na HIV.

Ovim projektom želimo potaknuti naše kolege i druge mlade ljude na rekreativno bavljenje sportom, približiti im kroz zabavan način kulurni sadžaj. Također, samim projektom želimo utjecati na svijest mladih o ozbiljnosti problema širenja AIDS-a.

PROGRAM:

1. SPORT (subota i nedjelja, 31.05. i 01.06.):

Odbojka na pijesku: - ekipe su miješane (cure/dečki) - tri člana po ekipi (min. 1 cura) - kotizacija iznosi 100,00 kn

Nogomet na pijesku: - ekipa od 3 igrača + 1 golman - kotizacija iznosi 130,00 kn

Prijave ekipi i info: 095/1966630

2. ZABAVA (subotam 31.05.):

duet: Barbara i Martin uz pratnju akustične gitare (19 h)

Bend: Baby Blue (20 h)

Dj-i: DJ Phillip Wright i DJ N.D.N.A (21 h)

3. KULTURA (subota i nedjelja, 31.05. i 01.06.):

Izložba fotografija na temu grada Zagreba i Zagrepčana

Izlagači: - Sara Pavleković Preis - Jasmin Saletović - Marija Veldić

INFO & PRIJAVE: 095/1966630

 

Piše: HSA, 21.05.2014.